Iserbyt stelt zijn eisen voor WK, bondscoach reageert

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische veldrijders staan voor een moeilijke opdracht op het WK veldrijden. Ze moeten niet alleen Mathieu van der Poel van de wereldtitel houden.

Iedereen is ervan overtuigd dat Mathieu van der Poel de wereldtitel zal pakken in het Tsjechische Tabor. Maar er zijn nog twee podiumplekken te verdienen. Eli Iserbyt liet al duidelijk weten dat de Belgische ploeg zich niet alleen mag focussen op Mathieu van der Poel.

“Dan krijgen we wellicht het deksel op de neus. Dat zag je zondag bij Thibau die zich opblaast door die versnellingen te beantwoorden. Door te rijden om te winnen, kan je ook het podium verliezen en dat zou jammer zijn”, vertelde hij zondag al na de manche in Hoogerheide.

Bondscoach Sven Vanthourenhout moet Iserbyt wel gelijk geven en zegt dat er tactisch nog een en ander afgesproken zal worden om niet op een counter van de Nederlanders te lopen.

Het is al van 1997 geleden dat er geen Belg op het WK-podium stond bij de elite heren en dat scenario wil Vanthourenhout absoluut vermijden. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Thibau Nys zijn de drie medaillekandidaten bij de Belgen. “Ik wil minstens één van hen achterhouden om het podium te halen”, gaat de bondscoach verder.

“Gelukkig hebben we drie renners met elk hun typische kwaliteiten. Michael is technisch sterk en kan lang meegaan in een zware inspanning. Eli heeft twee sterke slotronden in de benen. Thibau heeft zijn eindsprint. Daar kunnen we tactisch mee variëren.”