Jasper Philipsen doet bekentenis na nederlaag: "Had ik geen zin in"

door: JDH
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen slaagde er woensdag niet in om voor de derde keer in zijn carrière om de Scheldeprijs te winnen. De sprinter van Alpecin-Deceuninck zat ingesloten, maar wilde ook geen risico's nemen. 

De Scheldeprijs was natuurlijk een doel voor Jasper Philipsen, hij had het officieuze WK voor sprinters al gewonnen in 2021 en 2023. Voor een derde keer winnen lukte woensdag dus niet voor de Belg. 

Hij zat wat ingesloten in de sprint en kon daardoor niet helemaal meedoen voor de zege. "Ik ben wel tevreden met het gevoel en dat ik recht ben gebleven, maar uiteraard had ik liever gewonnen", zei de sprinter van Alpecin-Deceuninck.

Philipsen zat tijdens de sprint al met iets anders in zijn hoofd. "Ik had geen zin om grote kwakken uit te delen met het oog op zondag (Parijs-Roubaix, nvdr.)", zei Philipsen. 

"Misschien had ik iets agressiever moeten zijn, maar het is toch een mooie sprint", blikte Philipsen terug. Zondag wil hij dus opnieuw scoren in Parijs-Roubaix, waar hij vorig jaar al tweede werd.