Jasper Philipsen kreeg felicitaties van wielerlegende na zijn zege in Milaan-Sanremo

door: JDH
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen won afgelopen zaterdag zijn eerste monument uit zijn carrière. Hij kreeg heel veel felicitaties voor zijn zege in Milaan-Sanremo. 

 

Vorig jaar werd Jasper Philipsen al 15de in Milaan-Sanremo, dus hij wist al dat een zege mogelijk was. Dit jaar overleefde hij wel op de Poggio en kreeg daarbij heel wat hulp van zijn ploegmaat Mathieu van der Poel.

Hoe heeft Philipsen dan gevierd? "We hebben met de ploeg gisteravond lekker gegeten, hebben redelijk wat afgelachen en wat Aperol gedronken. Zo bleven we bij de Italiaanse stijl, hé", lachte Philipsen bij VTM Nieuws. 

Hij kreeg ook heel wat felicitaties voor zijn zege. "Het leukste berichtje kwam misschien wel van Tom Boonen. Altijd leuk als je van zo iemand felicitaties krijgt. Hij kon nooit Milaan-Sanremo winnen. Al zal ik waarschijnlijk nooit vier keer Parijs-Roubaix winnen."

Woensdag moet Philipsen alweer aan de bak in de Classic Brugge-De Panne, waar hij vorig jaar won. Daarna staan onder meer ook Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn programma.