Jumbo-Visma en Primoz Roglic sturen stevige waarschuwing richting Evenepoel en co

door: JDH
Primoz Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Naast Remco Evenepoel staan nog heel wat toppers aan de start van de Vuelta. Onder meer drievoudig winnaar Primoz Roglic, en hij is weer in topvorm. 

Primoz Roglic nam na zijn winst in de Giro een lange rustperiode en hervatte deze week in de Ronde van Burgos, de laatste test voor de Vuelta. Op woensdag staat er een ploegentijdrit op het programma en dat was een van de redenen voor Roglic om er te starten. 

"Met het oog op de Ronde van Spanje is het zeer nuttig om nog eens een ploegentijdrit te rijden", zegt ploegleider Marc Reef.  De Vuelta begint met een ploegentijdrit in en rond Barcelona van zo'n 15 kilometer. "Het is goed om de automatismen nog eens op te frissen." 

Na de Ronde van Burgos gaat Roglic zijn laatste voorbereiding in op de Vuelta, die hij al won in 2019, 2020 en 2021. Vorig jaar won Evenepoel de Vuelta, Roglic viel uit na een val. Maar de Sloveen lijkt erop gebrand om de Spaanse grote ronde dit jaar voor de vierde keer te winnen. 

"Sinds 2019 kende Primoz niet meer zo’n goede voorbereiding op de Vuelta. Hij heeft zijn rust kunnen nemen en daarna volgens plan kunnen opbouwen via een hoogtestage. Hij staat er goed voor nu", zegt Reef nog. De concurrentie is dus gewaarschuwd.