Klaas Vantornout doet boekje open over vetes tussen Iserbyt, Vanthourenhout en Sweeck

door: BVDO
Laurens Sweeck
Afbeelding bron: Photonews

De voorbije tijd is er telkens wel wat tussen Pauwels Sauzen-Bingoal en Laurens Sweeck. Klaas Vantornout legt uit wat er scheelt.

Op het BK in Lokeren was het prijs tussen Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Deze week was het miserie in Maldegem tussen Eli Iserbyt en Sweeck. Twee keer met renners van Pauwels Sauzen-Bingoal en volgens Klaas Vantornout is dat helemaal geen toeval, zo vertelt hij uitgebreid in De Zondag.

Vantornout was indertijd ploegmaat van Iserbyt en Vanthourenhout en koerste zelf tegen Sweeck. “Jurgen Mettepenningen kocht Vastgoedservice in 2019 over en Sweeck had nog een contract bij Vastgoedservice. Een goed contract, dus wilde hij niet zomaar vertrekken, ook al voelde hij zich er volgens mij niet thuis. Logisch natuurlijk”, klinkt het.

“Eli en Michael waren daar de vaste waarden en kenden elkaar al jaren. Laurens was een concurrent en wilde zijn plaats opeisen. Dat maakte twee tegen één. Ik moet er geen tekeningetje bij maken. Het heeft daar nooit goed geboterd en nu probeert Sweeck hen terug te pakken.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24