Kopstuk van Jumbo Visma: “Ik heb echt te doen met Remco Evenepoel”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel beleefde niet de Vuelta die hij had willen rijden. Mathieu Heijboer van Jumbo Visma heeft een uitgesproken mening over de prestaties van onze landgenoot.

Remco Evenepoel moest al vroeg in de Vuelta de wet van de sterkste ondergaan. De tijdrit ging niet zo goed als hij verwacht had, hij verloor tijd waar dat niet voorzien was en ging helemaal door de knieën in de eerste Pyreneeënrit.

Maar Evenepoel toonde ook karakter en vocht terug met lange ontsnappingen. Ondertussen won hij nog een extra rit en is hij ook zo goed als zeker van de bergtrui. Een Vuelta met de nodige ups en downs, al was de Ronde van Spanje eigenlijk dit jaar niet voorzien.

In gesprek met de podcast De Grote Plaat velt Mathieu Heijboer van Jumbo Visma zijn oordeel over de inzinking van Remco Evenepoel in de Vuelta. “Ik dacht dat hij uit koers zou gaan. Als zoiets gebeurt, is hij waarschijnlijk ziek, maar de dag erna vloog hij weer. Dan denk ik vanaf de zijkant dat hij in die etappe voelde dat het minder lekker ging dan gedacht en dat ze te hard reden, terwijl ze niet zo hard reden. Dat hij dus ook mentaal geknakt is”, klinkt het.

Heijboer blikt ook vooruit op wat Evenepoel kan betekenen in de Tour de France van volgend jaar. “Hij wordt dan natuurlijk als grote kanshebber gezien, want het is écht een bijzondere renner. Ik twijfel niet dat hij mee gaat strijden in de toekomst met alle grote klassementsrenners in de grootste wedstrijden, maar hij is nog heel jong. Ik heb ook wel met hem te doen soms, want er ligt zoveel druk op hem vanuit Belgische media.”

In ons land zou men totaal anders met hem moeten omgaan. “Die druk, en daar doet hij zelf soms ook aan mee met zijn bravoure, is zo hoog. Ze zouden, met name in België, wat mij betreft een stuk milder mogen oordelen over hem.”