Trainer Wout van Aert geeft toe: “Van der Poel kan dat beter”

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert en Mathieu van der Poel rijden deze winter beduidend minder veldritwedstrijden. Het duo geeft prioriteit aan andere doelstellingen.

Zo ligt de focus voor Wout van Aert voornamelijk op de start van het wegseizoen. Onze landgenoot wil koste wat het kost een voorjaarsklassieker winnen en offert daarvoor zelfs het WK veldrijden op. Van Aert zal in februari niet aan de start verschijnen in het Tsjechische Tabor.

Mathieu Heijboer, de nieuwe coach van Wout van Aert, dat het WK en vooral de voorbereidingstrainingen erop nefast zouden kunnen zijn voor zijn ambities in het voorjaar. Heijboer geeft daarbij ook toe dat Van Aert meer moeite heeft om de combinatie tussen de twee te combineren dan zijn rivaal Mathieu van der Poel, die wél deelneemt aan het WK.

Van der Poel heeft bewezen dat hij de combinatie makkelijker kan verteren", zo geeft de Nederlandse coach toe in een interview met Het Laatste Nieuws. "Renners en mensen zijn niet één op één te vergelijken. Voor Wout geldt dat een andere aanpak beter werkt."

"Alleen de allerbeste Wout is in staat om te wedijveren met Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar, en dat lukt niet als hij meerdere keren moeten pieken per seizoen", zo benadrukt Heijboer.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24