Kritiek op Mathieu van der Poel en co: "Dit moet bestraft worden"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel werd verrassend derde in Luik-Bastenaken-Luik. Maar had de wereldkampioen nog wel voor die plaats mogen meestrijden? 

Op zo' 100 kilomter van de streep raakte Mathieu van der Poel met enkele andere favorieten achterop door een valpartij. Ze leken uitgeteld voor de zege, maar daar kwam toch nog verandering in. 

Op de Stockeu beslisten Pidcock en Vansevenant om het gat met de kop te dichten door aan te vallen. Van der Poel bleef in het groepje zitten, dat plots hulp kreeg van de wagen van Bahrain Victorious, dat hen op sleeptouw nam. 

"Eigenlijk heeft die groep daar 20 seconden gratis gekregen", zei Sep Vanmarcke bij Sporza."Ik vind het heel zuur voor de groep van Mauri. Zij hebben hard moeten werken om terug te komen, maar die auto brengt die andere groep heel dichtbij. Dat moet gewoon bestraft worden."

"Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat de groep van Van der Poel nog zou terugkomen en opeens zie je dat ze terug zijn. Ik wist niet wat er gebeurd was, maar wij hebben dat voordeel zeker niet gehad", zei Vansevenant zelf.