Lefevere stelt duidelijke eisen voor Tourdeelname van Evenepoel

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel wil in 2024 naar de Tour de France. Bij Soudal-QuickStep weten ze dat dit een loodzware opdracht wordt.

Remco Evenepoel reed in de Vuelta van dit jaar meer dan ooit in de aanval. Een manier van koersen die veel mooie beelden en momenten oplevert, maar niet te rijmen valt met meedoen voor een eindzege in een grote ronde.

Patrick Lefevere beseft als geen ander dat er een en ander zal moeten veranderen als Evenepoel in 2024 wil meedoen voor het podium in de Tour de France.

“Hij heeft natuurlijk zijn karakter, maar we zullen hem wat moeten afremmen. We hadden misschien dit jaar al wat meer moeten selecteren”, vertelt Lefevere aan Sporza.

“Als hij naar de Tour de France wil, zullen we de doelen toch wat moeten bijsturen. Hij mag van mij na de Vuelta stoppen, maar hij koerst zo graag. En van Madrid tot het begin van volgend seizoen, dat is nog 6 maanden. Dat is wat te lang, denk ik.”

De Tour blijft in ieder geval op de agenda staan. “Daar verandert een offday op de Tourmalet niks aan. Landa heeft hier trouwens ook getoond dat hij geen verkeerde aankoop is. En kijk ook hoe Cattaneo rondrijdt. Ik denk dat we wel 10 kandidaten hebben om mee te gaan.”