Mathieu van der Poel gaat er helemaal onder door: "Dat is geen optie meer"

door: MAB
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Een bijzonder emotionele Giulio Ciccone won gisteren de 15de etappe in de Giro d'Italia. Mathieu van der Poel probeerde gisteren wel, maar realiseerde snel dat hij de benen niet had om mee te doen voor de overwinning. 

De Nederlandse kopman van Alpecin-Fenix ontsnapte na de eerste beklimming, maar werd tijdens de tweede gegrepen door de groep van Ciccone. Van der Poel kwam uiteindelijk pas als 46ste over de streep. De Nederlander realiseert dat het moeilijk zal worden om nog potten te breken in Italië. 

"Ik hoopte in de kopgroep te geraken om makkelijker over de beklimmingen te komen dan in het peloton en om makkelijker te kunnen finishen. Maar het was weer een lastige rit, daar kan iedereen het over eens zijn. Ik ben wel tevreden over het gevoel", aldus van der Poel bij Eurosport. 

Het is de eerste keer dat de renner van Alpecin-Fenix de derde week haalt in een grote ronde. "Die derde week wordt een ervaring voor mij. Ik hoop gewoon nog enkele goede dagen te hebben. Overwinningen zijn denk ik geen optie meer, maar ik hoop dat ik sterker uit de Giro kom."