Mathieu van der Poel zag de bui al snel hangen: "Dan weet je dat het niet genoeg zal zijn"

door: MAB
van der poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel zette gisteren de eerste toptijd neer in de proloog van de Tour de France. De Nederlander besefte echter al snel dat dat niet genoeg ging zijn.

Een plaats in de top vijf, maar geen fantastische benen hebben. Mathieu van der Poel wist al snel dat zijn tijd niet genoeg ging zijn om toppers als van Aert, Lampaerts of Ganna te kloppen. De renner van Alpecin-Deceuninck mocht tegen even genieten van de hot seat. 

"Leuk om even in de hot seat te zitten, maar ik wist dat het niet genoeg ging zijn", klonk het bij Sporza. "Ik kon niet de wattages rijden die ik voor ogen had. Dan weet je dat het tegen een Van Aert en een Ganna dat het niet genoeg zal zijn."

"Met een superdag was er misschien nog iets meer mogelijk. Ik denk dat we misschien toch massasprints gaan krijgen. Dan is het zaak om zo veilig mogelijk tot de rit met start in België te geraken. Daar kan ik misschien wel iets proberen. Ook in de Roubaix-rit kan er heel veel gebeuren. Ik zou graag geel pakken, maar het is niet dat mijn Tour anders mislukt is."