Michel Wuyts schat positie van Remco Evenepoel en concurrenten in Vuelta in

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Een eerste breuk vertoonde het schild van Remco Evenepoel zaterdag in de Vuelta. Zijn dichtste concurrenten konden wat tijd inlopen in het klassement.

Evenepoel begint vandaag aan de koninginnenetappe van de Vuelta met een ruime bonus, al kan die in dit soort etappes natuurlijk smelten als sneeuw voor de zon.

“Als je het positief bekijkt en áls dit zijn enige moment van zwakte was, zou je kunnen zeggen dat hij vandaag de Vuelta gewonnen heeft. Maar ik ben ook een beetje bevreesd, want Remco sprak voor de start van een ‘ça va-gevoel’. Doorgaans is Evenepoel zelfzekerder”, zegt analist Michel Wuyts in Het Laatste Nieuws.

Een slechte dag dus, maar het is hopen dat het dan ook bij die ene slechte dag blijft. Maakt hij dat vandaag opnieuw mee, dan kan hij wel eens heel veel tijd verliezen en mogelijk zelfs zijn leiderstrui kwijtspelen.

Want uiteindelijk lijkt de concurrentie niet echt top te staan. “Ze gaan gretigheid tonen, al dan niet via zendelingen die ze voorop sturen. Er gaat de komende dagen veel aangevallen worden. Al is het ook niet zo dat de concurrenten met een ongebreideld gevoel op pad kunnen. Zo superieur zijn ze nu ook weer niet”, besluit Wuyts.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24