Naast zijn eigen renners ergerde Lefevere zich aan één iets dood op de E3 Prijs

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Het zijn geen hoogdagen in het Vlaamse voorjaar voor Soudal-QuickStep. Maar er zit Patrick Lefevere nog iets meer dwars dan enkel de prestaties zijn renners.

Soudal-QuickStep slaagt er maar niet in zijn stempel te drukken op het voorjaar, tot grote ergernis van grote baas Patrick Lefevere. Vrijdag op de E3 Prijs in Harelbeke kwam hij helemaal groen en dat was niet alleen door de zwakke prestatie van zijn renners.

“Wat mijn humeur in Harelbeke gisteren ook geen goed heeft gedaan: de kiosk van Lotto vlak naast de viptent. Wij mogen vanaf 2028 geen gokreclame meer hebben op ons shirt, maar de Loterij mag wel haar producten blijven aanbieden”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Samen met het voetbal, de tennis en het basketbal onderneemt Lefevere nu juridische stappen tegen de beslissing van de regering. Al is dat niet tegen de Loterij gericht, maar wel tegen het feit dat niet iedereen gelijk behandeld wordt.

“Wij willen geen competitief nadeel in België ten aanzien van de Loterij en ook niet tegenover het buitenland, waar geen verbod op gokreclame geldt. De Belgische sport doet het goed in Europa. In het voetbal en al helemaal in de koers. Laten we dat vooral zo proberen te houden”, klinkt het nog.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24