Nog meer details uitgelekt over transfer Cian Uijtdebroeks: ook andere ploegen op de loer

door: JDH
cian uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks maakte deze zomer een overstap van BORA-hansgrohe naar Visma-Lease a Bike. Maar toch ging hij bijna naar een ander topteam. 

Uijtdebroeks stapte in december over van BORA-hansgrohe naar Visma-Lease a Bike, maar daar ging de Duitse ploeg niet mee akkoord. Zij zwaaiden nog met een contract tot eind 2024, waar een oplossing voor gevonden moest worden. Die werd uiteindelijk gevonden. 

Maar ook andere ploegen lagen op de loer om Uijtdebroeks binnen te halen. Dat vertelt ploegleider Steven de Jongh van Lidl-Trek bij In de Leiderstrui. "Als zo'n renner op de markt komt, is iedereen geïnteresseerd. INEOS en wij hadden belangstelling, maar hij heeft voor Visma gekozen."

“Ik was ook wel verrast door het eerste statement van BORA-hansgrohe, waarin stond dat Cian nog onder contract stond. Als een ploeg een renner officieel presenteert, moet alles in orde zijn", deelt De Jongh een sneer uit naar de Nederlandse ploeg. 

“Het is te kort door de bocht dat hij alleen maar naar Visma wilde. Ik weet wat er op de achtergrond heeft gespeeld, maar daar ga ik niets over zeggen. Het is jammer dat het gelopen is zoals het is gelopen