Oliver Naesen maakt bijzonder trieste balans op: "Daar kan je onmogelijk van herstellen"

door: MAB
Oliver Naesen
Afbeelding bron: Photonews

Oliver Naesen kende in zijn klassiek wielervoorjaar bijna alleen maar pech. Het beste resultaat van de Belgische renner van AG2R Citroën was een 4de plaats in De Omloop Het Nieuwsblad

De miserie voor Naesen begon net na zijn deelname aan Parijs-Nice. De Belg begon te sukkelen met zijn gezondheid, met alle gevolgen van dien. "Ik werd ziek en nadien was er dan die zware valpartij in Waregem. Zoveel 'schade' kan je onmogelijk nog herstellen in het voorjaar", vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

En dan kwam er nog eens de enorme materiaalpech waarmee de renner moest afrekenen. “Mijn Roubaix was er een vol ellende. Ik brak mijn wiel op dezelfde plaats als Wout Van Aert in het Bos. Achteraf keek ik eens op Strava: het peloton deed twee en een halve minuut over die strook, ik bijna zes minuten. Ik raakte ongelofelijk ver achterop." 

"Ik reed vooraan lek, brak mijn voorwiel en ging over de kop op een strookje dat je normaal in veertig seconden afhaspelt. Ik stond er vijf minuten." Naesen eindigde uiteindelijk als 54ste.