Oliver Naesen schetst beeld van Tourrevelatie: “Een speciaal manneke”

door: AVL
Oliver Naesen
Afbeelding bron: Photonews

Neilson Powless moest woensdag na de vijfde etappe van de Tour de France tijdelijk zijn bolletjestrui afgeven aan de Oostenrijker Felix Gall. 

Gall had voor de etappe van woensdag nog geen enkel punt gesprokkeld in het bergklassement maar pakte in de eerste Pyreneeënrit op de Col du Soudet meteen de volle buit. Na de etappe van donderdag moest Gall de bollentrui al opnieuw teruggeven aan Powless.

Oliver Naesen, ploegmaat van Gall bij AG2R-Citroën, schetste bij Sporza een beeld van de beloftevolle Oostenrijker. "Gall is nog heel ruw en moet gepolijst worden. Er zit heel weinig finesse in hem", zo benadrukt Naesen. "Dat moet hij nog leren, maar hij ontdekt zichzelf hier volop. Het is een speciale gast, een beetje een rare vogel."

"Hij komt altijd als laatste aan het ontbijt. Wanneer iedereen al weg is, het uur waarbij de tafels worden afgeruimd. Hij leeft een beetje in zijn eigen wereld en is heel intelligent. Dit is de eerste koers die ik met hem rijd. Ik ken hem nog niet zoals Ben, maar het is een speciaal manneke", besluit de Oostendenaar.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24