Onbegrip heerst na acties van Evenepoel: "Waarom moet dat?"

door: MAB
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel speelde in de slotrit van de Ronde van het Baskenland de gele leiderstrui nog kwijt aan Daniel Martinez. De 22-jarige renner werd uiteindelijk vierde, maar mag tevreden zijn over zijn prestatie.  

De kopman van Quick-Step lijkt helemaal klaar te zijn voor de Ardeense klassiekers. Samen met Julian Alaphillipe domineerde hij grote delen van de rittenkoers, en hij werd zelfs uitgeroepen tot beste jongeren in het noorden van Spanje. 

Er werd veel van Evenepoel verwacht in het Baskenland. Misschien iets te veel. "Door het feit dat men de lat zo hoog heeft gelegd in het verleden is alles onder de eerste plaats te weinig", aldus José De Cauwer bij Sporza. "Dat is jammer. We mogen absoluut heel tevreden zijn met die vierde plek voor Evenepoel."

Al begreep de analist niet waarom Evenepoel zo onbezonnen omging met zijn krachten. "Als je de slotrit ziet vraag je je wel af waarom hij in de tussensprint nog voor die ene seconde gaat. Waarom moet je je zo vol geven? Dat zal Remco zijn zeker?".