Oplossing voor transfer van Remco Evenepoel? “Dat is de beste optie”

door: BVDO
Patrick Lefevere Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Op de dag van het WK op de weg barstte een bom bij Soudal-QuickStep. Vader Evenepoel liet weten dat hij niet zeker was dat Remco volgende jaar nog bij Patrick Lefevere rijdt.

Remco Evenepoel heeft een droom: de Tour de France winnen. Volgens vader Patrick Evenepoel is dat niet mogelijk bij Soudal-QuickStep, omdat bepaalde beloftes rond de versterking van het team niet uitgevoerd worden.

En dus kijkt vader Evenepoel, de manager ook van Remco, uit voor andere ploegen. Al heeft hij nog een contract bij Patrick Lefevere en dat kan niet zomaar opgezegd worden. Dat kan enkel met de nodige miljoenen, heel veel miljoenen daartegenover.

Volgens Hans Vandeweghe lijkt er één optie het meest voor de hand liggend. “Een fusie met Ineos Grenadiers zou de beste optie zijn”, klinkt het in De Morgen. De andere manier, zoals Wout van Aert in het verleden deed, lijkt geen optie wegens te duur wellicht.

Al zal Lefevere dat wel willen tegenhouden. “Het scenario waarbij Vlaanderens meest succesvolle wieler-CEO op lullige wijze Vlaanderens wielerchouchou kwijtspeelt en tegelijk zijn eigen ploeg om zeep helpt, die afgang moet Patrick Lefevere absoluut vermijden”, besluit Vandeweghe.