Opnieuw winst voor Jasper Philipsen, met knappe hulp: “Hij gaat niet kapot”

door: BVDO
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen verkeert duidelijk in bloedvorm. Na winst in de Elfstedenronde zondag was hij vandaag de beste in de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour.

Mathieu van der Poel reed meer dan 80 kilometer in de groep met aanvallers, maar uiteindelijk werden zij op drie kilometer van het einde gegrepen. De Nederlander verzorgde nog de lead-out voor Jasper Philipsen die de etappe won.

“Het parcours leende zich wel voor een aanvallende koers, het was veel draaien en keren en op en af”, klonk het meteen na de aankomst. “Het was wel leuk om met de ploeg iets te forceren. Zeker met Mathieu die gemotiveerd en in vorm is, dan is het leuk koersen.”

Philipsen heeft duidelijk de vorm te pakken richting Tour de France. “Ik heb een heel goede stage achter de rug. Hopelijk ben ik nog niet top en volgt dat in de zomer”, voegt onze landgenoot er nog aan toe.

Mathieu van der Poel was in de slotkilometers er nog voor Philipsen. “Ik zei gaat dat nog? En hij antwoordde: ‘ja is goed’. Ik liet hem er daarna tussen. Dan weet je wel dat hij in orde is. Hij gaat niet kapot, heel veel jongens zaten op hun tandvlees.”