Patrick Evenepoel ging verhaal halen bij Soudal Quick-Step na opvallend gerucht rond zoon Remco

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Na zijn triomftocht in de Vuelta vorig jaar wil Remco Evenepoel nu ook de Giro op zijn naam schrijven. De Italiaanse rittenkoers gaat komende zaterdag van start.

De Giro is voor Evenepoel dit seizoen de absolute topprioriteit. De wereldkampioen stelde zijn voorjaar er helemaal op af en reed bijna uitsluitend rittenkoersen. Op Belgische bodem reed hij enkel mee in Luik-Bastenaken-Luik waar hij meteen ook zijn titel verlengde.

Eerder in het seizoen ging echter het gerucht de ronde dat Evenepoel al mee zou rijden in de Ronde van Vlaanderen. Dit omwille van de tegenvallende prestaties van zijn ploeg Soudal Quick-Step. Vader Patrick schrok hiervan maar werd al gauw op zijn gemak gesteld.

"Toen het gerucht rondging dat hij de Ronde van Vlaanderen en later ook de Amstel Gold Race zou rijden, heb ik wel eens gepolst: ‘Wat gebeurt er allemaal?’ Ik werd meteen gerustgesteld: ‘Geen sprake van!’", aldus Patrick Evenepoel bij Het Laatste Nieuws. "Het zou onverstandig zijn geweest om hem van zijn berg te halen, louter omdat het op dat moment wat stroef liep in de klassieke kern."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24