Remco Evenepoel zwaar aangedaan na heisa rond toekomstplannen: “Het doet pijn”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is er afgelopen weekend niet in geslaagd om zijn wereldtitel te verlengen en strandde pas op de 25ste plaats in Glasgow.

Naast de WK-teleurstelling was er dit weekend ook heel wat te doen omtrent de toekomstplannen van de uittredende wereldkampioen. Zo gaf vader Patrick in een interview met La Dernière Heure aan dat het niet zeker is dat zijn zoon volgend jaar nog voor Soudal Quick-Step rijdt.

De uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij Patrick Lefevere die de vader van zijn chouchou meteen van antwoord diende. Voor de start van de wegrit in Glasgow zette Remco Evenepoel zélf zowel zijn vader als zijn manager stevig op hun plaats. 

Na de wegrit kwam een zichtbaar aangedane Remco Evenepoel bij VTM Nieuws nog eens terug op de polemiek omtrent zijn toekomst. "Het is ambetant dat er ondanks een mooie periode altijd iets negatiefs naar boven moet komen", klonk het onder meer bij de kopman van de Belgen.

"Het is precies of ik nooit iets goed kan doen. Dat doet een beetje pijn, maar dat is het leven dat me van bij het begin van mijn carrière bij de profs is toebedeeld", besluit Evenepoel.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24