Patrick Lefevere geeft Johan Bruyneel koekje van eigen deeg

door: BVDO
Johan Bruyneel
Afbeelding bron: Photonews

De voorbije week liet Johan Bruyneel zich bijzonder negatief uit over Soudal-QuickStep. En dat vraag uiteraard voor een reactie van Patrick Lefevere.

Johan Bruyneel had kritiek op het feit dat Remco Evenepoel twee dagen na elkaar in de aanval ging. Hij vroeg zich ook af wie eigenlijk de baas is bij Soudal-QuickStep.

“Ik behoor niet tot de fanatici die vinden dat Johan er voor eeuwig het zwijgen moet toe doen als het over wielrennen gaat en kan zeggen dat ik zijn mening zelfs naar waarde schat”, zegt Lefevere in Het Nieuwsblad, verwijzend naar het dopingverleden van US Postal en Lance Armstrong waarvoor Bruyneel werkte.

“Over onze ploeg geef ik hem ongelijk. Vorig weekend was het inderdaad misschien teveel van het goeie dat Remco twee dagen na elkaar aan aanviel, maar Johan knoopt daar veel te grote conclusies aan vast.”

Is Remco Evenepoel de baas en zijn de ploegleiders te onervaren zoals Bruyneel beweert? “Echt niet. Dan vraag ik mij af: hoeveel ervaring had Johan toen Lance Armstrong zijn eerste Tour won? Geen enkele, dacht ik. En was Johan nu de baas bij US Postal of was dat vooral Lance?”