Patrick Lefevere haalt fors uit na Vuelta-zege van Remco Evenepoel

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel pakte zondag de eindzege in de Vuelta. CEO Patrick Lefevere van QuickStep-Alpha Vinyl was duidelijk in zijn nopjes, maar maakte van de gelegenheid ook gebruik om heel wat mensen op hun plaats te zetten.

Tegelijkertijd haalde Lefevere ook stevig uit naar alles en iedereen die de ploeg en Remco Evenepoel altijd de grond inboorde. Nu hebben ze volgens Lefevere voor eens en voor altijd bewezen dat die uitspraken allemaal niet klopten.

“Hoe vaak hebben we dat gehoord: Remco kan dit niet, Remco kan dat niet. Hij kon niet dalen, hij kon geen drie weken na mekaar koersen, hij kon geen steile beklimmingen aan. Dat is nu allemaal weg…”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Lefevere hekelt bovendien ook dat iedereen nu plots allemaal grote fan is, terwijl ze altijd commentaar stonden te geven als het niet lukte. “Nu moeten ze allemaal terugkruipen. Niki Terpstra is mijn idool, die zong altijd dat liedje: ‘Als je wint, heb je vrienden.’ Dat zal vandaag niet anders zijn: ik heb vandaag veel vrienden. Maar ik heb ze wel zelf gekozen”, sneerde Lefevere nog.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24