Patrick Lefevere legt uit waarom een wereldkampioen het jaar erop nooit veel wint

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Als er één iemand is die weet hoe het is om met wereldkampioenen om te gaan, dan is het wel Patrick Lefevere. De voorbije drie regenboogtruien waren voor QuickStep-Alpha Vinyl.

Twee keer Julian Alaphilippe en nu Remco Evenepoel. Drie keer op rij won een renner van Patrick Lefevere het wereldkampioenschap op de weg. Op de trui zou een ware vloek rusten, zo klinkt in het wielerpeloton. Wie de trui draagt, wint bijna geen enkele koers meer. Julian Alaphilippe won drie keer in 2021 en 2 keer in 2022. Dat levert geen fraaie vooruitzichten voor Remco Evenepoel in 2023.

Patrick Lefevere weet dat de legende van de wereldtrui leeft. “Wat ze zeggen over de trui komt voort uit het feit dat de wereldkampioenen in de winter niet hun gebruikelijke voorbereiding doen”, vertelt hij aan La Dernière Heure.

“Ze worden overal uitgenodigd, op recepties, door de stad, de gemeente, de trofeeën... Op het hoogste niveau zijn het de kleine percentages die het verschil maken tussen winnen en verliezen. Sommige wereldkampioenen zijn niet tegen hun taak opgewassen omdat ze in de winter niet hebben gedaan wat ze hadden moeten doen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24