Verrassende wending bij Deceuninck-Quick-Step

door: CDC
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Deceuninck - Quick Step maakte de selectie bekendvoor het Kampioenschap van Vlaanderen dat volgende vrijdag in Koolskamp plaatsvindt. Daar keert we een verloren zoon terug.

Sam Bennet ligt al een tijd in conflict met zijn ploeg. Patrick Lefevere liet zich al een paar keer laatdunkend over hem uit. Toen Bennet zei dat hij een operatie nodig had aan de knie met drie tot vier maanden revalidatie erbovenop, leek het verhaal helemaal afgelopen. Maar voor de ronde van Ierland bleek Bennet plots magisch hersteld  en werd hij zelfs de kopman van zijn land.

Lefevere was woedend. "Wat hij nu doet is en plein public met mijn kloten spelen. Hij heeft ook al een brief naar de UCI gestuurd om aan te klagen dat ik hem heb aangepakt in de media. Het zal niet werken. Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt." Ook beloofde Lefevere om het loon van Bennet te halveren.

Maar enkele weken later lijkt alles anders. Sam Bennet zit nu gewoon in de ploeg van Deceuninck - Quick Step. Wordt ongetwijfeld vervolgd.