Paul Herygers geeft prijs wie zijn man van het moment is in het veld

door: JDH
paul herygers
Afbeelding bron: Photonews

Het nieuwe veldritseizoen is ondertussen al enkele weken bezig. Paul Herygers ziet duidelijk wie de man van het moment is. 

Voor Paul Herygers is Eli Iserbyt dan ook de man van het moment. In Kortrijk deed hij er al een vijfde overwinning van het seizoen bij, niemand deed het voorlopig beter. "Je moet al goed zoeken om een belabberde uitslag van hem terug te vinden", zegt Herygers bij De Zondag. 

Thibau Nys was natuurlijk ook goed begonnen aan het nieuwe seizoen met overwinningen in Beringen, Waterloo en op de Koppenberg. Maar sinds die laatste overwinning stokt het wat met twee opgaves en een 27ste plaats. 

"Als hij nog iets langer die lijn had doorgetrokken, zou ik hem genoemd hebben. Maar nu geef ik toch wel de voorkeur aan Iserbyt", stelt Herygers nog. De wereldkampioen van Koksijde 1994 ziet ook verbetering bij Iserbyt dit seizoen. 

"Hij is krachtig, hoor. Ik denk dan vooral terug Niel, zo'n moddercross waar je hem met zijn korte beentjes niet meteen verwacht. En vorig weekend ging hij Lars van der Haar terughalen én lossen! Dit is weer de Iserbyt die we al een paar jaar verwachten."