Paul Herygers rekent Belgische topper niet tot de favorieten voor het WK veldrijden

door: JDH
paul herygers
Afbeelding bron: Photonews

Komend weekend worden in het Tsjechische Tabor de wereldtitels veldrijden uitgedeeld. Voor Paul Herygers staat er maar één duidelijke favoriet aan de start. 

Een week voor het WK veldrijden deelde Paul Herygers sterren uit voor de topfavorieten. Logischerwijze kreeg Mathieu van der Poel vijf sterren van de wereldkampioen van 1994. De Nederlander kan al voor de zesde keer wereldkampioen worden. 

Door de afwezigheid van Wout van Aert en Tom Pidcock deelt Herygers geen vier sterren uit. "Die is er gewoon niet", stelt hij. Daarom gaat hij meteen over naar de drie sterren. "Die zijn voor Europees kampioen Michael Vanthourenhout."

"Twee sterren zijn dan weer voor de hele clan daaronder." Herygers verwijst daarmee naar renners als Ronhaar, Nieuwenhuis, Iserbyt en Van der Haar. "Maar Thibau Nys zou ik ook nog willen toevoegen aan het rijtje net onder Vanthourenhout", ging Herygers verder. 

Iserbyt behoort volgens Herygers dus niet tot de topfavorieten voor het WK in Tabor. De Belgische kampioen won de Wereldbeker en de Superprestige, maar kon in tegenstelling tot Nys en Vanthourenhout geen aanval van Van der Poel of Van Aert beantwoorden.