Ploegmaat relativeert overwinning Remco Evenepoel: “We hadden dit niet nodig”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel maakte afgelopen weekend een comeback in stijl op de Belgische koerswegen en won voor het tweede jaar op rij Luik-Bastenaken-Luik.

Door het uitvallen van topfavoriet Tadej Pogacar lag de weg naar de overwinning helemaal open voor Evenepoel. Op zo'n 30 kilometer van de eindstreep ging de wereldkampioen vol in de aanval en liet daarbij alle concurrentie achter zich.

Niet alleen voor Evenepoel zelf, maar ook voor zijn ploeg Soudal Quick-Step was dit een bijzonder deugddoende zege. The Wolfpack heeft er een teleurstellend voorjaar opzitten maar met een overwinning in de Waalse klassieker wisten de mannen van Patrick Lefevere het voorjaar alsnog op een positieve noot af te sluiten.

Ilan Van Wilder, ploegmaat van Remco Evenepoel, wil echter niet gezegd hebben dat deze overwinning een must was. "Hoe hard hadden we dit nodig? Ik denk dat de pers het weer zo zal uitvergroten dat de klassiekers wat minder waren", aldus een scherpe Ilan Van Wilder. "Ik denk niet dat we dit nodig hadden, het is gewoon heel mooi meegenomen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24