Ilan Van Wilder blikt terug op turbulente Giro: “Een klap in het gezicht”

door: AVL
Ilan Van Wilder quickstep.jpg
Afbeelding bron: Photonews

De Giro d'Italia draaide voor de mannen van Soudal Quick-Step uit op een sisser. Met Ilan Van Wilder en Pieter Serry haalde slechts twee renners de eindmeet.

De ploeg van Patrick Lefevere zou met topfavoriet Remco Evenepoel vol voor de eindoverwinning gaan. Een positieve Covidtest gooide echter roet in het eten van de wereldkampioen. Al na negen etappes moest Evenepoel opgeven.

In navolging van Evenepoel moesten ook Louis Vervaeke, Jan Hirt, Josef Cerny, Mattia Cattaneo en Davide Ballerini hun Giro vroegtijdig staken. Serry en Van Wilder probeerden er nog het beste van te maken. Die laatste eindigde uiteindelijk zelfs nog op een knappe twaalfde plaats in het eindklassement.

“We kregen een klap in het gezicht toen Remco de strijd moest staken", blikt Van Wilder terug bij Het Nieuwsblad. Alsof dat niet genoeg was, moesten ook vele andere ploeggenoten opgeven door ziekte."

"We bleven met z`n tweeën over en gaven desondanks alles. Persoonlijk ben ik tevreden met mijn plaats in het klassement, vooral omdat het niet mijn doel was drie weken geleden", besluit de 23-jarige renner.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24