Niet alleen Remco Evenepoel maar ook deze Belgische renner richt zijn pijlen op de Tour de France

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step trekt volgende zomer met Remco Evenepoel als kopman naar de Tour de France. Echter ook een andere Belgische renner aast op een selectie voor ‘La Grande Boucle’.

Zo wil Ilan Van Wilder dolgraag mee naar Frankrijk om de ‘Remco-trein’ van The Wolfpack te verstevigen. Van Wilder was in de jeugdreeksen nog de grote rivaal van Evenepoel, maar groeide de afgelopen jaren uit tot een waardevolle helper voor de voormalige wereldkampioen.

Een selectie voor de Tour zou een mooie beloning zijn voor Van Wilder na het sterke werk dat hij de voorbije edities van de Giro en Vuelta leverde voor Evenepoel. "Nog geen Giro of Vuelta voor eigen rekening, neen. Daar hoop ik stiekem op voor 2025", zo geeft Van Wilder toe bij Het Laatste Nieuws. "Maar dit jaar zou ook ik heel graag mijn Tourdebuut maken. Heel speciaal, de droom van elke jonge renner."

"De hoop is gegrond, de kans op uiteindelijke selectie redelijk groot. Maar nog lang niet zeker", zo blijft Van Wilder voorlopig nog voorzichtig. "Het hangt van veel factoren af. De lijst is redelijk lang, er zijn er wel meer die aanmerking komen. Dat wordt puzzelen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24