Ilan Van Wilder legt uit waarom hij de Vuelta links liet liggen

door: AVL
Ilan Van Wilder quickstep.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel maakt de komende weken jacht op zijn tweede eindzege in de Ronde van Spanje en dat zonder zijn vaste kompaan Ilan Van Wilder.

Ilan Van Wilder is normaal één van de vaste knechten van Evenepoel en vertolkte vorig jaar nog een belangrijke rol in de triomftocht van zijn leeftijdsgenoot in Spanje. Van Wilder liet de Vuelta dit jaar echter aan zich voorbij gaan.

Van Wilder wil de komende jaren vaker naar de voorgrond treden en nam vorige week deel aan Deutschland Tour, waar hij naast zijn eerste zege bij de profs, ook meteen de eindoverwinning in de wacht sleepte. Bij Het Nieuwsblad kwam onze landgenoot nog eens terug op zijn beslissing om dit jaar voor eigen succes te gaan.

"Ik vond de juiste balans in de ploeg. Ik wil verder blijven groeien en goede resultaten neerzetten in dit soort wedstrijden, maar tegelijkertijd wil ik ook van de grote rondes proeven", zo legt Van Wilder uit. "Ik kijk er nu erg naar uit om met de ploegmaats naar Canada te gaan, waar we opnieuw sterke resultaten willen neerzetten."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24