José De Cauwer heeft een duidelijke boodschap voor Ilan Van Wilder

door: BVDO
José De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Geen Ilan Van Wilder aan de zijde van Remco Evenepoel in de Vuelta. Hij wordt vervangen door Jan Hirt.

Jan Hirt werd door Soudal-QuickStep aangetrokken als helpende hand en mag die rol nu helemaal vervullen voor Remco Evenepoel in de Vuelta. En niet Ilan Van Wilder.

Een rol die Van Wilder nog niet voor zichzelf weggelegd ziet. “Hij heeft die knop nog niet omgedraaid. Serry heeft dat ondertussen wel gedaan, maar die heeft ook lang liggen klooien om links of rechts een prijsje voor zichzelf te rijden. Je kan maar een knecht zijn als je dat helemaal hebt opgegeven.”

“Aanvaarden dat het elke koers mouwen opstropen en werken is. En achteraf niet naar huis bellen om te vragen of ze je in beeld gezien hebben. Van Wilder is aan het ontdekken dat hij misschien toch niet categorie Evenepoel, Pogacar, Vingegaard is, ondanks zijn overwinning nu in Duitsland.”

En dus moet Van Wilder volgens De Cauwer eens goed nadenken over wat hij wil zijn, want dat kan ook op andere vlakken zijn rol spelen. “Ook financieel. Van Wilder gaat een geweldige knecht zijn eens hij beseft dat hij in die rol niet armer gaat worden dan als kopman.”