Remco Evenepoel amuseerde zich: “Het was misschien een grapje”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Wat een leuke rit als afsluiter van de Vuelta. De traditionele massasprint kwam er niet, mede ook dankzij Remco Evenepoel.

Filippo Ganna kwam naar Remco Evenepoel tijdens de slotrit en stelde hem een aanval voor in Madrid. “Het was misschien een grapje, maar hij nam het serieus”, zei Remco Evenepoel bij Sporza na de leuke laatste etappe.

“Of ik de traditionele massasprint wilde ontlopen? Op het einde leek het nog een beetje een sprint, hé. We hadden een plan met Casper Pedersen, maar Klaas Lodewyck had me gezegd dat ik mocht springen als ik een kans zag en als er een mooie groep wegreed.”

Evenepoel ging in de laatste rechte lijn nog vol voor de dagzege. “In de laatste 200 meter liepen mijn benen echter vol. Ze kwamen nog makkelijk over me. Het was ook moeilijk om aan te vallen, want Kaden Groves was zo slim om in mijn wiel te zitten.”

“Hij wist dat ik nog iets zou proberen. Ik zat in de minst fortuinlijke positie om aan te gaan en mijn aanzet was fors, maar mijn benen zaten vol. Maar ik heb me geamuseerd en kan deze Vuelta met een goed gevoel afsluiten.”