Remco Evenepoel heeft duidelijke boodschap over de Tour de France van 2024

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kende vorige week een offday en verloor 27 minuten. Buiten dat feit spreekt hij van een geslaagde en geweldige Vuelta.

Met drie ritzeges kan je niet anders dan de Vuelta geslaagd noemen, maar de offday van vorige week vrijdag overschaduwd natuurlijk wel alle prestaties nog een beetje.

“Ik heb uiteindelijk drie van de mooiste ritten én het bergklassement gewonnen. Dan kunnen we trots zijn. Dat ik met zo’n goeie benen de Vuelta kan eindigen, betekent ook dat ik steeds beter blijf worden”, zegt Evenepoel aan Het Nieuwsblad.

Hij kijkt meteen ook vooruit naar de Tour de France van volgend jaar. “Als ik volgend jaar naar de Tour ga, zal mijn voorbereiding daar honderd procent moeten zijn op gericht. Dat was nu niet het geval. Ik heb het WK gereden, daarna volgde nog een hoogtestage. Alles moest rap, rap gebeuren.”

Dat zal hoe dan ook wel zijn invloed hebben gehad. “Als ik top wil zijn in een grote ronde, dan moet het een half jaar lang honderd procent kloppen. Zo was het dit jaar niet. Ik heb covid gehad, ik ben in een haast naar de Ronde van Zwitserland getrokken. Dit is het beste wat ik van de Vuelta kon maken, denk ik.”