Remco Evenepoel kan Vuelta winnen: “Gelukkig rijdt Van Aert niet”

door: BVDO
Wout van Aert Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is nog altijd de fiere leider in de Vuelta. Nog vijf dagen moet hij een spervuur aan aanvallen weten te weerstaan.

De dagen van de waarheid zijn aangebroken in de Ronde van Spanje. Vanaf vandaag moet Remco Evenepoel zien te overleven tot in Madrid. De sterke van Primoz Roglic ligt volgens oud-wielrenner Marc Sergeant vooral in de sterke van het team Jumbo Visma, precies zoals in de Tour de France.

Al heeft Evenepoel volgens Sergeant ook geluk. “Gelukkig rijdt Van Aert de Vuelta niet. Die zou de boel zeker in de fik zetten. Roglic is doorgaans wel iemand die zijn aanval pas in de slotkilometers plaatst. Gezien het stijgingspercentage van de laatste klimmen van deze Vuelta, zie ik hem zo geen minuten meer terugpakken”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Alle ritten die nog volgen bevatten nog de nodige beklimmingen waar er heel veel tijd te winnen of te verliezen. Het zal aan QuickStep-Alpha Vinyl zijn om Remco Evenepoel zo lang mogelijk bij te staan tegen alle aanvallen die er zullen komen, ook van andere ploegen dan Jumbo Visma om zo het rood tot in de Spaanse hoofdstad vast te houden.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24