Remco Evenepoel nog niet zegezeker in Vuelta: “Dat wordt nog een ander verhaal”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel moest in de koninginnenrit van de Vuelta opnieuw wat tijd prijsgeven op zijn eerste achtervolgers, maar behoudt in het algemene klassement nog een heel mooie voorsprong.

Evenepoel hield goed stand in de etappe naar de Sierra Nevada. Hij moest maar weinig tijd toegeven op zijn naaste concurrenten. Met nog een week te gaan is zijn voorsprong nog groot.

Roglic volgt op 1 minuut en 34 seconden, Mas staat op 2 minuten en een seconde achterstand van onze landgenoot. Niet genoeg om nu al zeker te zijn van eindwinst, maar wel nog altijd op voorsprong.

“Jumbo-Visma en wij hebben erg goed gereden in het begin van de etappe, die erg zwaar was. Ik was nog altijd behoorlijk stijf na mijn valpartij van enkele dagen terug maar ik voel dat ik met de dag beter wordt... Al ben ik wel blij met de rustdag van maandag”, zei Evenepoel achteraf.

“Ik denk dat ik het behoorlijk goed gedaan heb vandaag. Dit is de eerste keer dat ik in een wedstrijd op zulke hoogte finish”, verwees Evenepoel naar de aankomst op meer dan 2.000 meter hoogte.

“Ik heb bijna niets verloren op mijn directe concurrenten dus dat is voor ons een goede dag. Met de verwondingen van die valpartij was het niet makkelijk om er echt goed mee om te gaan. Zaterdag had ik een veel mindere dag dan zondag, dus dat geeft moed.”

“Ik reed bijna de hele klim op kop en dan gaat Primoz met nog twee kilometer te rijden. Dat is natuurlijk zijn goed recht, maar ik denk als nog dat ik het gewoon goed gedaan heb. Nu gaan we richting de derde week, dat wordt nog een ander verhaal.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24