Remco Evenepoel spreekt dan toch over zijn inzinking in Vuelta

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Na de etappe van vrijdag verdween Remco Evenepoel als een dief in de nacht. Hij maakte geen tijd meer vrij om de pers te woord te staan.

Meer dan 27 minuten achterstand liep Remco Evenepoel vrijdag op in de Vuelta. Een totale inzinking die eindwinst onmogelijk maakt.

Geen woord loste hij na de koers, maar voor het vertrek van de etappe van vandaag deed hij dat wel. “Neen, ik heb nog niet echt een verklaring”, klinkt het bij Sporza. “Ik denk dat het gewoon een volledige offday was. Misschien is het het lange seizoen dat zich nu opstapelt.”

Om dan toch min of meer een verklaring te zoeken en te vinden. “Ik heb heel veel gewerkt voor veel doelen. 3 maanden weg voor de Giro, 3 maanden voor de Vuelta. Dat heeft een beetje zijn tol geëist, denk ik.”

Zo’n dreun incasseren, dat heeft hij nog niet meegemaakt. “Gisteren was het heel moeilijk. Ik heb best veel tranen gelaten en ik heb veel zitten twijfelen. Maar ik heb goeie ploegmaats en vrienden om mij heen en ook mijn vrouw en familie blijven me steunen en motiveren. Er zijn nog genoeg kansen op ritwinst en daar gaan we elke dag met de ploeg voor.”