Remco Evenepoel verbaast met zijn uiterlijk: "Met het esthetische aspect zijn wij niet bezig"

door: MAB
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft in het tussenseizoen niet stilgezeten. De gespierde dijen van de jonge Belg vallen enorm op, al is het nog afwachten of die van pas zullen komen in de grote rondes. 

Remco Evenepoel heeft extra spieren gekweekt in aanloop naar het nieuwe seizoen. Vooral zijn bovenbenen zien er enorm indrukwekkend uit. "Remco weegt iets meer dan vorig jaar, maar het gaat om vetvrije massa: spieren. Geen overtollige winterkilo's. Die extra spieren in de bovenbenen waren er al in november na zijn rustperiode", vertelt trainer Koen Pelgrims aan HLN. 

Die extra spieren moeten zorgen voor extra explosiviteit in de klassieke wedstrijden. "In de Ardennenklassiekers wachten korte en steile hellingen van enkele kilometers; Op die hellingen zal hij dankzij de extra spieren en explosiviteit beter presteren."

Volgens de trainer van Evenepoel werd er niet gekeken naar het extra gewicht die de getrainde bovenbenen van de renner met zich meebrengen. "Met het esthetische aspect zijn wij niet bezig. Het gaat niet om de dikte van de spieren, maar tot wat ze in staat zijn."