Remco Evenepoel zet puntjes op de i over transfer volgend seizoen

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Op de dag van het WK wielrennen op de weg kwam vader Patrick Evenepoel met een bommetje. Hij zei dat hij niet zeker was dat zoon Remco volgend jaar nog bij Soudal-QuickStep zou rijden.

Het nieuws sloeg in als een bom bij de wielerploeg. CEO Patrick Lefevere dreigde meteen al met een juridische procedure als het ooit zover zou komen. De voorbije weken bleef het gerucht maar zijn eigen leven leiden.

De reden voor de uitlatingen van vader Evenepoel waren vooral dat Patrick Lefevere de beloften over de uitbouw van de ploeg niet nakwam. Voor vader Evenepoel ging het allemaal veel te traag in de ondersteuning van Remco om de Tour de France te proberen winnen.

Evenepoel zette nu de puntjes op de i in de podcast Lanterne Rouge. “Normaal blijf ik bij de ploeg, ja. Het is een contract tot het einde van 2026, dus er is sowieso al een teken van respect dat je moet tonen. Een contract is een contract, je kan niet gewoon zeggen: ‘Bedankt en tot ziens’”, zegt Evenepoel.

Evenepoel vindt ook dat de ploeg de juiste inspanningen aan het leveren is, maar er is nog werk aan de winkel. “Ik denk als we een aantal zaken scherper kunnen stellen, zoals wetenschap, voeding en andere zaken rondom de ploeg voor de grote rondes, dat we snel op hetzelfde niveau kunnen zitten als de UAE’s en Jumbo’s van deze wereld.”