Rijdt Evenepoel dan toch de Benelux tour uit?

door: CDC
Remco Evenepoel Brussels Cycling Classic
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren was Evenepoel ziek opgestaan en reed hij een ondermaatse tijdrit. Er was sprake om op te geven en uit de Benelux Tour te stappen. Vandaag leek hij in betere vorm. 

De Benelux Tour was sowieso al niet een hoogvlieger voor Evenepoel. De eerste rit had hij al materiaalpech en verloor hij heel veel tijd. Gisteren was er dan de individuele tijdrit die hij ziek moest afwerken. 

Toch werd besloten om vandaag verder te doen. En hij lijkt aan de beterhand te zijn. Zijn maag kan weer voedsel verwerken. Aan Het Laatste Nieuws zei hij: "Vanmorgen heb ik ook wat kunnen eten. Twee pistolets en twee pannenkoeken, dat kon er nog in (lacht). Het is al beter dan niks. Mijn maag is nog niet 100 procent, maar waarschijnlijk wel goed genoeg om gewoon mee te rijden vandaag.”

Dat deed hij dan ook vandaag. Naar het einde van de rit toe trok hij zelfs het tempo stevig op, wat doet vermoeden dat hij aan de beterhand is. Zelf gaf hij aan dat hij er dit weekend wil staan om zijn ploeggenoot Asgreen, die op de tweede plaats staat, te ondersteunen. 

Tags evenepoel