‘Roglic niet blij met situatie, maar Vingegaard laat opzettelijk gat vallen voor ploegmaat Kuss’

door: BVDO
Primoz Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Opmerkelijke beelden donderdag in de Vuelta. Jonas Vingegaard verloor opzettelijk wat tijd voor zijn ploegmaat Sepp Kuss. En niet iedereen kan daar blijkbaar mee leven bij Jumbo Visma.

Het werd donderdag opnieuw een heel rustige dag voor Jumbo Visma. Met Remco Evenepoel in de vlucht van de dag liet de Nederlandse wielerploeg allemaal begaan.

Woensdag was in het kamp van Jumbo Visma al te horen dat alles en iedereen Sepp Kuss de eindzege in de Vuelta gunde. Als de eindwinst maar in de ploeg bleef.

Op de slotklim donderdag controleerde Jonas Vingegaard de situatie voor Kuss. In de slotkilometer liet hij ogenschijnlijk een gat vallen, waardoor de Amerikaan nog wat uitliep.

In de rangschikking is de achterstand van Vingegaard nu plots weer 17 seconden, waar het voor de start van de etappe er maar 8 waren. Iedereen blij? Primoz Roglic alvast niet, zo liet hij heel erg duidelijk weten.

“Ik ben de eerste die wil dat Sepp deze Vuelta wint”, klonk het bij de Sloveen. “Het is echter wel moeilijk om niet voor de zege te kunnen koersen. Ik heb er zo'n mijn eigen gedachten erover. Maar ik zal er wel alles aan doen om de situatie zo te houden zoals die is.”