Sepp Kuss wil nog iets kwijt over discussie met Roglic en Vingegaard

door: AVL
Sepp Kuss
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma pakte deze zomer in alle drie de grote rondes de eindzege. De meest verrassende overwinning was zonder twijfel die van Sepp Kuss in de Vuelta

Jumbo-Visma trok in de Ronde van Spanje aanvankelijk de kaart voor Jonas Vingegaard en Primoz Roglic met Sepp Kuss in de rol van superknecht. De Amerikaan stond bij ingang van de derde week echter aan kop van het klassement waarna de plannen door elkaar geschud werden.

Vingegaard en Roglic waren in eerste instantie niet happig om in dienst te rijden van Kuss, maar het duo plooide uiteindelijk toch. Bij FloBikes blikte de Vuelta-winnaar nog eens terug op de discussie met zijn twee kopmannen.

"Ik weet wat het is om een knecht te zijn, een heel goede dag te hebben en te denken 'wat als ik nu mijn eigen kans zou mogen gaan?'" zo legt Kuss uit. "Ik weet hoe het voelt om mijn eigen ambities en goede dagen op te offeren."

"Ik zei dat ik begreep waarom ze ervoor wilden gaan maar dat ik hoopte dat ze ook begrepen hoe ik me voelde en hoe ik me heb gevoeld de afgelopen jaren toen ik hen hielp", vervolgt de Amerikaan. "Ik twijfelde toen nooit om hen te helpen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24