Soudal-QuickStep over Tourdeelname van Evenepoel: “Zullen moeten ingrijpen”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De inzinking van Remco Evenepoel vrijdag in de Vuelta gaat niet zomaar voorbij bij Soudal-QuickStep. Dat zal ook gevolgen hebben voor 2024.

Bij Soudal-QuickStep geloven ze nog altijd dat Remco Evenepoel in 2024 de Tour de France kan rijden om te winnen. Ook na zijn inzinking van vrijdag in de Vuelta.

Alleen wil ploegleider Klaas Lodewyck er lessen uit trekken. Zaken die eigenlijk al eerder hadden moeten aangepakt worden, zo laat hij weten aan Het Laatste Nieuws. Schrappen in wat hij allemaal rijdt betekent dat.

“Less is more, een portie extra frisheid kan wonderen doen”, klinkt het bij Soudal-QuickStep. “Remco is wat dat betreft een type-Pogacar. Hij gaat er altijd en overal 100% voor.”

Al wil het publiek hem ook overal zien. Op het WK in Glasgow had hij door het parcours op de weg eigenlijk niks te zoeken.

“Feit is ook: mocht hij zijn weggebleven van pakweg het weg-WK in Glasgow, dan stond de halve natie op zijn kop. 'De titelverdediger die niet meedoet: dat kán toch niet!' Remco zal dus zelf overtuigd moeten worden. En mee moeten willen in het hele verhaal.”