Speelde Mathieu van der Poel komedie in de Tour? "Ticketje retour en nog eens"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is komende zondag een van de favorieten voor het WK in Glasgow. Veel zagen we Van der Poel niet tijdens de Tour, maar Michel Wuyts weet dat de Nederlander met andere zaken bezig was.

Mathieu van der Poel fungeerde als uitstekende lead-out voor Jasper Philipsen tijdens de Tour en leidde hem naar enkele ritzeges. Maar verder zagen we de Nederlander niet erg veel en een 12de plaats was dan ook zijn beste uitslag. 

Van der Poel glipte wel enkele keren mee in een ontsnapping, maar deed nooit echt mee voor de overwinning en was altijd bij een van de eersten om te lossen uit een kopgroep. Maar volgens Michel Wuyts liet Van der Poel het nooit helemaal lopen in de bergetappes. 

"Ik hoorde dat hij zich daar gewoon in de bus zette. Dan begon hij blokjes te rijden en reed hij van bus naar bus. Een ticketje retour en nog eens", zei Wuyts in de podcast Wuyts & Vlaeminck. Als een soort van doorgedreven training dan. 

Mogen we Van der Poel dan toch verwachten vooraan in de finale van het WK? Het valt nog altijd af te wachten, maar met Van der Poel weet je natuurlijk nooit.