Sven Nys zet Jurgen Mettepenningen een hak door toptalent af te snoepen

door: JDH
Afbeelding bron: Photonews

Fleur Moors, de Belgische kampioene veldrijden bij de junioren, verhuist van team. Ze trekt van Pauwels Sauzen-Bingoal naar Baloise Trek Lions. 

Fleurs Moors (17) is een van de grootste talenten in het veldrijden bij de vrouwen. Ze werd ontdekt door het team van Jurgen Mettepenningen en ontbolsterde daar helemaal. 

Maar vanaf half augustus rijdt Moors voor het team van Sven Nys, Baloise Trek Lions. Nys is in de wolken. "Het is geweldig dat jonge talenten er naar uitkijken om zich bij Baloise Trek Lions verder te ontwikkelen. Fleur krijgt de komende jaren bij ons de kans om dat rustig en zonder druk te doen."

"Baloise Trek Lions biedt me de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen als renner. Ik ben enorm gemotiveerd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, in een omgeving die me volledig zal ondersteunen", zei Moors zelf. 

Dat Moors naar het team van Nys trekt, komt wellicht ook door de samenwerking met het wegteam Trek-Segafredo (straks Lidl-Trek). Bij de ploeg van Mettepenningen zijn de mogelijkheden op de weg namelijk beperkt.