Sven Nys zet nog eens de puntjes op de i over de rugblessure van zoon Thibau Nys

door: JDH
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys had in Dublin last van zijn rug, maar werd toch nog zesde. Vader Sven Nys maakte toch nog eens duidelijk hoe het zat met die blessure. 

Op zijn sociale media kwam Nys er nog eens op terug. "Hij is er echt slecht aan toe, voor de koers positief stress syndroom, (eustress), in de koers lactaat ophopingen en een ronde blindheid, na de koers rugklachten en de nacht nadien insomnia. Kort samengevat het was cross zondag."

Maar komend weekend komt Nys toch gewoon aan de start. Zaterdag in de Superprestige in Boom en zondag in de Wereldbeker in het Franse Flamanville. Het eerste dubbele weekend voor Nys.

"Nog eens een 'dubbelweekend' om zijn eerste wedstrijdenblok mee af te sluiten", zei vader Sven Nys bij HLN. "Daarna trekt hij met Lidl-Trek twee weken op stage naar Calpe." Nys gaat dus enkele crossen overslaan de komende weken. 

Nys zal dus enkele crossen missen de komende weken. De Exact Cross in Essen (9/12), de Wereldbekermanche in het Italiaanse Val di Sole (10/12) en de X2O Trofee in Herentals (16/12).