Thibau Nys blikt met gemengde gevoelens terug op eerste profseizoen: “Dan ben je niet tevreden”

door: AVL
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys reed deze winter zijn eerste volwaardige profseizoen in het veldrijden en wist daarin meteen heel wat indruk te maken.

De jonge Nys schoot in zijn debuutseizoen als een komeet uit de startblokken met onder meer overwinningen in de Exact Cross van Beringen en de iconische Koppenbergcross in Oudenaarde. Nys slaagde er nadien helaas niet in om zijn kanonstart door te trekken.

Het 21-jarige toptalent blikt al bij al met gemengde gevoelens terug op zijn eerste seizoen bij de grote mannen. "Tot nu toe geef ik mezelf een 7,5 op 10. Met een titel wordt dat 8,5. En nog eens een top-vijf op het WK, dan wordt het echt wel top. Maar het kan ook zijn dat dit cijfer nog zakt", zo legt Nys uit.

"Je stelt je doelen altijd bij. Ik win dan de eerste, de tweede ook, een WB-manche bovendien", zo vervolgt hij. "Ik rijd de week erna misschien wel mijn beste cross van het seizoen in Overijse. Ik finish in een naar mijn gevoel slechte dag nog bijna op het podium in Maasmechelen. Ik win op de Koppenberg... dan ben je niet meer tevreden dat het dát maar was, dat je wegzakt."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24