Thibau Nys choqueert met verwoestende uithaal: "Het zijn klootzakken!"

door: AVL
thibau nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys verraste vorige week vriend en vijand in de Ronde van Hongarije met maar liefst twee ritzeges, de groene trui én de eindzege. De jonge Nys profileerde zich in Hongarije als een ware alleskunner.

Zowel op de klim, in de aanval als op de sprint wist het 21-jarige supertalent zich meermaals te onderscheiden. Op die laatste discipline wilt de jonge Nys zich echter niet teveel focussen. De jongeman van Baloise-Trek loopt niet hoog op van sprinters, zo liet hij duidelijk verstaan in een interview met Het Nieuwsblad. 

"In het hoofd ben ik absoluut geen sprinter. Sprinters zijn klootzakken", aldus een opvallend harde Thibau Nys. "Ik wil er niet mee geassocieerd worden. Wat er in een sprint gebeurt, is soms crimineel. Letterlijk crimineel. In Hongarije heb ik zware toestanden meegemaakt."

Ook trainer Paul van den Bosch ziet voor zijn poulain geen toekomst als sprinter weggelegd. "Hij de benen heeft van een sprinter, maar niet het hoofd. Een sprinter moet zich durven te positioneren, in een gat te duiken. Dat is iets wat hij op dit ogenblik niet kan en niet durft."