Thibau Nys staat voor loodzware beslissing: "Misschien mijn laatste keer"

door: MAB
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys won afgelopen weekend voor het eerst in zijn carrière een UCI-rittenkoers. De 19-jarige Belg schreef de 2.2-wedstrijd Flèche du Sud op zijn naam. 

 

Het wegwielrennen lijkt de zoon van Sven Nys wel te liggen, want na zijn knappe derde plaats in de Antwerp Port Epic won hij nu ook in Luxemburg. In augustus begint Nys junior aan zijn stage bij Trek-Segafredo en er wordt verwacht dat hij in 2023 aansluit bij het WorldTour-team als volwaardig lid. 

"De eerste twee dagen was het moeilijk om verschil te maken”, klonk het bij Nys na zijn overwinning. "Al bij al is de Fleche du Sud een perfecte wedstrijd voor veldrijders. De beklimmingen zijn niet te lang. Ik hoop op mijn best te zijn in Dwars door het Hageland en in de Ronde van België."

"Mijn doel is om een volledig veldritseizoen te draaien, maar misschien is dat voor de laatste keer omdat de weg steeds zwaarder weegt", ging hij verder bij VeloNews. "Ik doe mee aan het WK bij de beloften, waar ik wereldkampioen wil worden. Het idee is vervolgens om eerder op de weg te beginnen."