Verrassende Belg wordt tweede in Parijs-Roubaix en legt nederlaag uit

door: BVDO
Florian Vermeersch
Afbeelding bron: Photonews

Florian Vermeersch van Lotto Soudal eindigde Parijs-Roubaix op de meest ondankbare plaats. Hij eindigde tweede na winnaar Sonny Colbrelli.

De ontgoocheling was groot met zijn tweede plaats op de wielerbaan van Roubaix, maar binnen enkele dagen zal de trots wel de bovenhand nemen.

Ondanks het feit dat hij vroeg aanzette scheelde het geen haar of de overwinning was voor hem. “Het kwam gewoon aan op de laatste halve procentjes. Ik voelde krampen in de sprint, Colbrelli kon er nog juist over komen. Ik had nooit gedacht dat ik er zo dicht bij zou komen”, zei Vermeersch achteraf.

Zo verliezen is zuur. “Ik zag het helemaal niet aankomen dat ik tweede zou worden. Ik wist dat ik sterk was, maar in deze koers moet je zoveel geluk hebben. Maar soms moet je dat geluk een beetje forceren.”

Ook de weersomstandigheden waren allesbehalve. "Het was een beetje als naar de oorlog gaan. Maar het gaf wel een enorme kick. De klassiekers zijn voor me gemaakt. Ik hoopte hier ooit eens op het podium te kunnen staan, en nu gebeurt het al bij mijn eerste deelname!"